Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Τώρα θα καταλάβεις γιατί ποτέ δεν πρέπει να συμπαθείς τις τράπεζες.

1) Τράπεζες: Δέχονται καταθέσεις. Οι καταθέσεις αυτές κρατούνται με δέσμευση απορρήτου για λογαριασμό του καταθέτη. Πρέπει πάντα να είναι έτοιμες να επιστραφούν εις ολόκληρο όποτε ζητηθούν. Η τράπεζες δεν δανείσουν τα χρήματα που τους κατατίθενται. Οπότε… που τα βρίσκουν τα χρήματα?

2) Εταιρίες χορηγήσεων δανείων, Εταιρίες πιστωτικών καρτών κτλ. Δεν δέχονται καν καταθέσεις. Που τα βρίσκουν τα χρήματα?

Ας αφήσουμε αυτή την ερώτηση.

3)Τι είναι μια επιταγή? Ένα χαρτί όπου μπορείς να γράψεις ένα ποσό, ένα δικαιούχο, την ημερομηνία και να την υπογράψεις.

4)Τι είναι ένα συμφωνητικό Δανείου? Ένα χαρτί όπου εγγράφεται ένα ποσό, ένας δικαιούχος, μια ημερομηνία, και μια υπογραφή. (σαν επιταγή ένα πράμα!)

Το συμφωνητικό δανείου δεν διαφέρει πουθενά από την επιταγή. Είναι μια επιταγή που Εξαργυρώνεται στην Κεντρική Τράπεζα . Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, όπως και η επιταγή έτσι και αυτό πωλείται ή δίνεται ως αντάλλαγμα.

Έτσι αποκτούν τα χρήματα για να σου τα δώσουν. (πολύ απλό)

Αλλά εδώ που τα λέμε κάτι κάνουν και αυτοί. Παρέχουν την υπηρεσία του να πάρουν αυτή την επιταγή να την εξαργυρώσουν στην Κεντρική Τράπεζα (εσύ δεν μπορείς) και να βάλουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου. Σου δίνουν μια υπηρεσία για την οποία πρέπει να πληρωθούν φυσικά.

Ποια είναι η αμοιβή τους? Ψιλοπράγματα…

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΣΟΥ … ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΤΟΚΟ!!!!

Ούτε στο φεγγάρι να ήταν η Κεντρική τράπεζα! Που να σκεφτείς ότι όλα αυτά γίνονται πλέον και ηλεκτρονικά.

ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να γράψεις μια επιταγή, που θα αφορά σε υπόσχεση να πληρώσεις, και να το πας εσύ στην Κεντρική Τράπεζα. Να σου μεταφέρουν τα χρήματα σε ένα λογαριασμό από τον οποίο να τα τραβάς όποτε τα χρειαστείς.

Αυτό. Η επιταγή σου θα μείνει εκεί, μια υπόσχεση μέχρι το τέλος του κόσμου.

Δες ένα χαρτονόμισμα. Ένα τραπεζογραμμάτιο. Τι λέει? «Υπόσχομαι ότι θα καταβάλω στον κομιστή το τάδε ποσό». Υπογεγραμμένο από την κυβέρνιση και την Εθνική Κεντρική Τράπεζα. Δεν διαφέρει σε τίποτα από την επιταγή.

Η τράπεζα κανονικά θα έπρεπε να πάρει τα χρήματα από την Κεντρική Τράπεζα και να σου τα δώσει κρατώντας μια λογική αμοιβή. Θα μπορούσε η τράπεζα όμως να κρατήσει ένα μέρος και να το επενδύσει ώστε να πάρει την αμοιβή της και έτσι να μη σε χρεώσει.

Αυτό είναι το τι πρέπει να γίνει. Να μπορείς να πας εσύ να πάρεις τα χρήματα από την Κεντρική τράπεζα χωρίς να μεσολαβήσει κάποια εταιρία, τράπεζα ή άλλο εισπρακτικό ίδρυμα.

Ας το δούμε από μια άλλη οπτική

Δεν θα μπορούσε η τράπεζα αφού υπογράψεις το δάνειο να σου πει «σόρυ φίλε δεν τα καταφέραμε, άκυρο».

Θα κρατούσαν αυτοί τα χρήματα και τίποτα δεν θα είχε αλλάξει. Δεν θα έπαιρνες τα χρήματα αλλά από την άλλη και αυτοί δεν θα περίμεναν από εσένα να πληρώσεις τίποτα.

Γιατί δεν το κάνουν?

Επειδή είναι άπληστοι! Θέλουν τον ΤΟΚΟ!. Τον τόκο που δεν τελειώνει ποτέ. Το έχεις προσέξεις ότι καμία τράπεζα ποτέ δεν θέλει να της αποπληρώσεις το δάνειο?

Και γιατί γίνεται αυτό? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Και κάτι ακόμα για να νιώσεις πιο ηλίθιος

Υποθήκες. Με τις κατασχέσεις οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματα που θα έπαιρναν σε μετρητά αν τους πλήρωνες το δάνειο.

Έχουμε μια ιδιοκτησία λοιπόν, η οποία μεταφέρεται από έναν ιδιοκτήτη σε κάποιον άλλο. (κάτοχος είναι η σωστή λέξη και όχι ιδιοκτήτης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

Είναι προφανώς παράνομο να υποθηκεύσεις την ιδιοκτησία άλλου. Η ιδιοκτησία είναι η εγγύηση του δανείου. Δεν είναι εγγύηση λοιπόν αν δεν είναι δική σου.

Επίσης είναι παράνομο να μεταφέρεις την ιδιοκτησία σου αν δεν είναι ξεχρεωθεί.

Οπότε… αν δεν έχεις στην κατοχή σου την ιδιοκτησία δεν μπορείς να πάρεις δάνειο. Επίσης αν το πουλάς πάλι δεν μπορείς να πάρεις δάνειο αφού σκοπεύεις να το πουλήσεις.

Τότε πως γίνεται να δανείζεσαι για να αγοράσεις ένα σπίτι και να το βάζεις αυτό ως εγγύηση πριν γίνει δικό σου?

Είναι μαγεία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου