Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. (Η ΜΕΘΟΔΟΣ DIY)

Κάθε φορά που λαμβάνεις ένα αίτημα από τράπεζα, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να απαντήσεις ορθά, και ζητώντας να σου παραθέσουν τρία βασικά πράγματα:

1. Λογιστική ανάλυση και τεκμηρίωση του χρέους

2. Επιβεβαίωση της απαίτησης εναντίον σου, με μαρτυρία ή τουλάχιστον μια υπογραφή.

3. Ένα αντίγραφο του συμβολαίου που «δένει» τα δύο μέρη.

Επίσης πρέπει να γράψεις ότι αποδέχεσαι να καταβάλεις κάθε οικονομική υποχρέωση που ίσως νομότυπα (το νομότυπα είναι σημαντικό) απορρέει όταν παραλάβεις αυτά τα τρία κείμενα.

Δεν μπορούν να επικυρώσουν το χρέος καθώς δεν ζημιωθήκαν ποτέ.

Δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν κάποια απαίτηση εναντίον σου, ως άνθρωπο με αίμα και σάρκα και ζωντανή ψυχή, αλλά στην νομική σου ΕΠΩΝΥΜΗ υπόσταση.

Δεν μπορούν να αντιγράψουν το συμβόλαιο καθώς δεν υπάρχει νομότυπη δέσμευση σου.

Αυτό που έχουν είναι μια μονομερής και ανεκτέλεστη σύμβαση.

Αυτό που αναφέρουν ως «το συμβόλαιο σας με εμάς» δεν είναι έγκυρο ούτε διμερές, αφού κανένα από τα 4 στοιχεία που ορίζουν ένα νομότυπο συμβόλαιο δεν έχουν τηρηθεί. Συγκεκριμένα:

1. Πλήρης ανάλυση: Δεν σε είχαν ενημερώσει ότι θα δημιουργήσουν το κεφάλαιο με χρήση της υπογραφής σου.

2. Το ισάξιο των αποζημιώσεων. Αυτοί δεν έβαλαν τίποτα από την τσέπη τους, οπότε δεν έχουν και τίποτα που να χάνουν.

3. Νομότυποι όροι και συνθήκες: δεν υπάρχουν γιατί ευθέως σε εξαπατούν

4. Υπογραφές και από τα δύο έμψυχα και ζώντα όντα: οι εταιρίες δεν έχουν ψυχή άρα δεν έχουν και δικαιώματα.

Οι πιστώσεις και τα δάνεια είναι win-win για αυτούς και lose-lose για όλους τους άλλους. Είναι το πιο παράλογο παιχνίδι στις πλάτες του πλανήτη.

Πρέπει να τα κατανοήσεις και να βεβαιωθείς ότι αυτά είναι αλήθεια. Αν δεν το κάνεις τότε θα σε νικήσουν γιατί θα σκαρφιστούν κάθε δυνατό κόλπο.

Το οπλοστάσιο σου είναι αρκετό, μείνε πιστός σε αυτό.

Βεβαιώσου ότι κάθε γράμμα που στέλνεις ξεκάθαρα αναφέρει το «χωρίς προκατάληψη» που σημαίνει ότι σέβεσαι όλα τα δικαιώματα που παρέχονται από το Νόμο και δεν θα υποκύψεις σε καμία αίτηση και συμβόλαιο αν δεν αποδειχθεί ότι είναι νομότυπο βάσει των 4 παραπάνω όρων.

Οι συνθήκες 1 και 2 ποτέ δεν θα πραγματοποιηθούν. Δεν είχαν ουδέποτε τα χρήματα για να σου τα δανείσουν, τα χρήματα τους τα έδωσες εσύ όταν υπέγραψες για το δάνειο.

Τι γίνεται με τον Τειρεσία?

Θεωρητικά αφού δεν έχεις κάποιο αναγνωρισμένο χρέος που δεν καταβάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα. (θεωρητικά)

Αν τελικά καταλήξεις σε δικαστήριο?

Το πρώτο πράγμα που θα σε ρωτήσουν είναι το όνομα σου είτε άμεσα είτε μέσω επαλήθευσης:

«είναι το όνομα σου (πχ) Δημήτρης Δημητρίου?»

Η σωστή απάντηση είναι:

«αν σας πω το όνομα μου θα δεσμεύομαι από συμβόλαιο μαζί σας?»

Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, τότε θα πεις:


«Είμαι ένας άνθρωπος με σάρκα και αίμα και ζωντανή ψυχή και συνήθως αποκαλούμαι ως Δημήτρης» (όπου αντί για Δημήτρης θα βάλεις το δικό σου όνομα)

Αν συνεχίσουν να σε αποκαλούν με το ονοματεπώνυμο σου (πχ κος Δημητρίου) δεν θα απαντάς, ως αν δεν το ξέρεις ότι απευθύνονται σε εσένα. Όταν θα γίνει σαφές ότι απευθύνονται σε εσένα να απαντάς

«συγνώμη δεν κατάλαβα ότι απευθύνεστε σε εμένα. Κοινώς αποκαλούμαι ως Δημήτρης»

Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε θα πεις :

«Αν λέγοντας σας το όνομα μου δεσμεύομαι από συμβόλαιο τότε θα πρέπει να μου φανερώσετε με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια τους νόμιμους όρους και συνθήκες, και τότε θα πρέπει και οι δύο να υπογράψουμε. Είναι έτσι ή δεν είναι?»

Το πιθανότερο είναι ασχέτως της απάντηση τους, να αρχίσουν πολύ σοβαρά να σκέφτονται να αποσύρουν την υπόθεση.

Αν σε απειλήσουν ότι δεν σέβεσαι ή περιφρονείς το δικαστήριο, τότε ρώτησε τους:

«αυτό είναι αστικό ή ποινικό αδίκημα?»

Μην πεις τίποτα άλλο αν δεν λάβεις απάντηση.

Αν η απάντηση είναι «ποινικό» τότε η δική σου απάντηση θα είναι:

«Ποιος το αιτείται αυτό, ποιο είναι το έγκλημα, και ποιος είναι αυτός που έπαθε ζημιά από αυτό?»

Αν η απάντηση είναι ότι το αίτημα το κάνει το Δικαστήριο τότε θα πεις:

«το δικαστήριο δεν είναι άνθρωπος και μόνο άνθρωποι με ζωντανή ψυχή μπορούν να κάνουν ένα αίτημα»

Αν η απάντηση είναι «αστικό» τότε η δική σου απάντηση θα είναι:

«παρακαλώ μιλήστε μου για το συμβόλαιο, θα μου παραθέσετε πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους, το περιεχόμενο και υπογραφές από ανθρώπους με ζωντανή ψυχή που κάνουν την αίτηση?»

Να ξέρεις ότι στα δικαστήρια μισούν αυτούς που δεν αντιπροσωπεύονται ή υπερασπίζονται από κάποιον επαγγελματία νομικό. Θα πεισματώσουν. Αλλά μη μασάς. Δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. Ωστόσο είναι μεγαλοκαρχαρίες και θα τα δοκιμάσουν όλα μέχρι να κάνεις κάποιο λάθος. Οπότε να προσέχεις και να μην επαναπαυθείς.

14 σχόλια:

  1. εαν καποιος κατω απο τεραστιες πιεσεις (διαταγες πληρωμης κλπ) αναγκαστηκε να εξοφλήσει μπορει να ζητησει τα χρηματα του πισω εφόσον αναγκαστηκε να πουλησει δική του περιουσία (ακινητα) προκειμενου να τους εξοφλήσει????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα το έλεγα. Το θέμα είναι να έχεις ή το καρπούζι ή το μαχαίρι. Η όλη ιδέα και πρακτική του FMOTL είναι να μην μπορέσει κάποιος να σε πάει σε δικαστήριο για να σου πάρει αυτό που θέλει. Αν σε έχει πάει, τότε πάει μακριά η βαλίτσα και ειδικά έτσι όπως είναι το σύστημα δικαίου... δεν προβλέπεται να βγάλεις άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεθανε η μητερα μου και κληρονομησα χρεη δυο πιστωτικων καρτων . Σποραδικα τους πληρωνα . Υπαρχει τροπος να σταματησω τις πληρωμες παρολο που δεν υπεγραψα εγω τα συμβολαια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. giaka, εννοειται οτι δεν φέρεις εσύ το χρέος. Στείλε μια επιστολή στην τράπεζα ζητώντας να σου τεκμηριώσουν το χρέος σου και ενημέρωσε τους ότι αν δεν το κάνουν θα σταματήσεις να τους πληρώνεις και θα πρέπει να σου επιστρέψουν τα χρήματα. αν σε βάλουν στον τειρεσία θα πρέπει να τους κάνεις μήνυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. De nomizo oti einai efikto tipote apo ola auta ektow tis periptosis potou kyriou pou pethane i mitera tou . Me to dikastirio gia xreos stin trapeza den vgazeis akri an exeis upograpsei simvolaio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Harris γιατί δεν το δοκιμάζεις να δεις αν είναι εφικτό; Η υπογραφή ενός παράνομου συμβολαίου είναι άχρηστη. Ακόμα και μέσα στα πλαίσια του νομικού συνταγματικού καθεστώτος. Υπάρχουν οι λεγόμενες αρχές κατάρτισης έγκυρης δικαιοπραξίας. Αν αυτές δεν τηρούνται τότε δεν έχει καμία σημασία το αν υπάρχει συμφωνία, δεν πα να έχεις υπογράψει και με αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εστειλα και εγώ ένα έντυπο ακριβώς όπως το γράφεις φίλε μου ζητώντας αυτά τα τρία πράγματα. Σταμάτησαν να με ενοχλούν. Τώρα τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειχα δυο καρτες, ενα καταναλωτικο και ενα ανοιχτο δανειο απο την Eurobank και μετα απο αγωνα πριν τρια χρονια καταφερα να τα κανω ολα σε ενα.Επισης και ενα δανειο Ανοιχτο με υποθηκη ενα μικρο ακινητο σε μια αλλη τραπεζα. Συνολικα τα δανεια μου ειναι 37000 σε Εurobank και 6000 στην Τραπεζα Δωδεκαννησου. Απο τον Μαιο του 2012 δωδεκα σταματησα να τους πληρωνω γιατι εμεινα ΑΝΕΡΓΟΣ. Και δεν περνω ουτε ανεργια. Για την Εurobank απο το 2006 που πηρα τα δανεια τα εχει παρει τα λεφτα και με το παραπανω αλλα το κεφαλαιο των 37000 παραμενει. ποια συμβουλη μου δινεις γιατι εχουν σπασει τα νευΡα μου ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ που τους εχω βρισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάνε αυτό που αναφέρει. Φτιάξε αυτό το χαρτί με τα τρία πράγματα και στείλε το. Το έστειλα και εγώ σε τράπεζα και σταμάτησαν να με ενοχλούν. Εννοείται πως δεν θα σηκώνεις τηλέφωνα και ούτε θα πας απο εκεί. Αλλαξε και νούμερα καλύτερα. Πήρα άλλο νούμερο στο κινητό. Το σταθερό δεν το σηκώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ναι παιδια ωραια ολα αυτα και νομικα και λογικα αλλα εγω ρωταω οποιος μπορει και ξερει ας απαντηση α) εναν επαγγελματία νομικο να μας δωσει ενα στήριγμα που θα βρουμε;β) μετα εγω σορι κιολας αλλα μπερδεύτηκα ποια ακριβώς θα ειναι τα 4 αιτηματα πως θα τα διατυπώσω ;γ)σε μια αλλη σελιδα λεει οτι το έγγραφο αυτο θα εχει επικεφαλίδα ''αποδοχή οφειλών υπο ορους'' και ενα τελευτιαο προσωπικα προς myitalodisco τωρα πια που περασε καιρος τι λενε για το χρεος σου; τιποτα; τι εγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σταμάτησαν να με ενοχλούν!!!! όλα τα έστειλα δακτυλογραφημένα σε λευκό χαρτί Α4 και χωρίς υπογραφή. Όντως σταμάτησαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα και Χρόνια πολλά,έκανα μια έρευνα στο site http://debtbust.fmotl.com/DebtBust.htm όπου έχει δείγματα απο γράμματα που είναι να στείλουμε στις τράπεζες.Το αρχικό γράμμα είναι το παρακάτω http://debtbust.fmotl.com/samples/Letter0000000000001.htm προσπαθώ να το μεταφράσω,αλλά θα ήταν καλό να είχα και κάποια βοήθεια απο κάποιον που είναι γνώστης των νομικών ορολογιών.Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν κοιτάξετε το τρέχον σενάριο όσον αφορά τις επιχορηγήσεις για την επέκταση των μικρών επιχειρήσεων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν προσφέρει άμεσες επιχορηγήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προγράμματα από την κυβέρνηση, μέσω των οποίων η SBA παρέχει επιχορηγήσεις για δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που μπορεί να πραγματοποιήσει μια μικρή επιχείρηση. Στη συνέχεια, υπάρχουν έμμεσες επιχορηγήσεις με τη μορφή εγγυήσεων δανείων για μικρές επιχειρήσεις καθώς και επιδοτούμενα δάνεια, όπου λαμβάνετε δάνεια με μειωμένο επιτόκιο από την τράπεζα καθώς η κυβέρνηση πληρώνει μέρος του δανείου σας. Ή εάν αθετήσετε την πληρωμή του δανείου σας, η κυβέρνηση πληρώνει την τράπεζα για λογαριασμό σας. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν άφθονες ευκαιρίες για χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων και επιχορηγήσεις μέσω του κ. Pedro και της εταιρείας χρηματοδότησής του. Προσφέρουν δάνειο με επιτόκιο 2%, το οποίο είναι πολύ προσιτό. Ως ιδιοκτήτης νεοσύστατης επιχείρησης, πρέπει απλώς να προσπαθήσετε να βρείτε αυτό που είναι πιο κατάλληλο για τους επιχειρηματικούς σας στόχους.
    Επικοινωνήστε με τον κ. Pedro στο pedroloanss@gmail.com / Κείμενο Whatsapp: +1 863 231 0632 για δάνεια.
    Τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή